Jump to content

Batch Simulation - Error: No Parameters Were Changed


asboulton
 Share

Recommended Posts

I'm trying to run multiple simulations using differing inverters, modules, row spacing, etc. The simulations are running okay for one of the inverters but are throwing an error for the simulations which specify the other inverters. The error text is below.

 

Error: Batch parameter setting: No parameters were changed!

 

Below are samples from the BatchParams CSV file and the BatchResults CSV file which illustrate where this is happening.

Batch Parameters

SIM_1_SHD_25; 15; 42; 6.159908491667953; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4368; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 22

SIM_2_SHD_25; 17.5; 40; 6.474259606231127; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4160; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 21

SIM_3_SHD_25; 20; 38; 6.776286599660978; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3952; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 20

SIM_4_SHD_25; 22.5; 36; 7.065414546409422; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3744; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 19

SIM_5_SHD_25; 25; 35; 7.341093074996865; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3640; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 18

SIM_6_SHD_25; 15; 42; 6.159908491667953; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4368; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 565

SIM_7_SHD_25; 17.5; 40; 6.474259606231127; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4160; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 538

SIM_8_SHD_25; 20; 38; 6.776286599660978; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3952; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 511

SIM_9_SHD_25; 22.5; 36; 7.065414546409422; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3744; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 484

SIM_10_SHD_25; 25; 35; 7.341093074996865; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3640; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 470

 

Batch Results

SIM_1_SHD_25; 15; 42; 6.159908491667953; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4368; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 22;New simulation variant;Warning: The shading table has not been computed;25369484;1157;0.8085;2.562

SIM_2_SHD_25; 17.5; 40; 6.474259606231127; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4160; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 21;New simulation variant;Warning: The shading table has not been computed;24318509;1171;0.8041;2.579

SIM_3_SHD_25; 20; 38; 6.776286599660978; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3952; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 20;New simulation variant;Warning: The shading table has not been computed;23263651;1183;0.8011;2.597

SIM_4_SHD_25; 22.5; 36; 7.065414546409422; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3744; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 19;New simulation variant;Warning: The shading table has not been computed;22162782;1194;0.7981;2.612

SIM_5_SHD_25; 25; 35; 7.341093074996865; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3640; SMA_Sunny_Central_1000CP_XT.OND; 18;New simulation variant;Warning: The shading table has not been computed;21622686;1204;0.7947;2.621

SIM_6_SHD_25; 15; 42; 6.159908491667953; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4368; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 565;New simulation variant;Error: Batch parameter setting: No parameters were changed!;;;;

SIM_7_SHD_25; 17.5; 40; 6.474259606231127; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 4160; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 538;New simulation variant;Error: Batch parameter setting: No parameters were changed!;;;;

SIM_8_SHD_25; 20; 38; 6.776286599660978; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3952; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 511;New simulation variant;Error: Batch parameter setting: No parameters were changed!;;;;

SIM_9_SHD_25; 22.5; 36; 7.065414546409422; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3744; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 484;New simulation variant;Error: Batch parameter setting: No parameters were changed!;;;;

SIM_10_SHD_25; 25; 35; 7.341093074996865; Jinko_JKM_270PP_60.PAN; 23; 3640; Huawei_Sun2000_40KTL_US.OND; 470;New simulation variant;Error: Batch parameter setting: No parameters were changed!;;;;

 

I'm trying to run over 100 different simulations for different shading and sizing scenarios and it is running without issue for the SMA inverter simulations but not running at all for the Huawei inverter simulations (although it states a warning about the shading table for the SMA simulations, I understand that this warning is a bug of PVsyst and that the shading tables are indeed calculated).

Could the issue be relating to inverter no. vs MPPT no.? Any help on this would be much appreciated.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...