PVsyst's forum

Welcome on PVsyst's forum.
It is currently Sat Sep 19, 2020 5:19 am

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Mar 19, 2020 5:49 pm 

Joined: Fri Jan 09, 2015 6:00 pm
Posts: 5
Brief summary - please figure out a way to allow PVSyst to be run through a remote desktop. I would be willing to pay for a special license for this feature given that my team and i will be working remotely for an unknown period of time.

I have a large team so all of our PVSyst files (MET, PAN, SIT, etc) are stored on a network drive so we are all synchronized across users. We all have desktop PC's running PVSyst which was fine until the COVID-19 outbreak prevented us from working in the office. We have installed PVSyst on our laptops but it runs very slowly across the network due to the number of projects in our system. I would like to have the ability to run the full program through remote desktop so I can perform my work efficiently.

There are alternative programs which do not have this limitation - but unfortunately PVSyst is the only mainstream program banks and investors will accept.


Top
   
PostPosted: Thu Mar 19, 2020 8:23 pm 

Joined: Fri Jul 07, 2017 3:27 pm
Posts: 30
Same! Though we don't need the network license functionality. Following this thread.


Top
   
PostPosted: Fri Mar 20, 2020 4:01 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 18, 2016 3:31 am
Posts: 288
This would be a nice feature and very useful at this time.

For your initial issue of having all of your Pvsyst files centrally located on a network, have you thought about using DropBox or some other similar app where you keep your teams PVsyst files, instead of your work network? It is pretty fast when your internet connection is decent, and changes to files would be saved pretty quickly. In the event you are without internet connection, they'll update any changes once connected. Copies are stored locally on your machine so there isnt any performance issue when accessing them.


Top
   
PostPosted: Sat Mar 21, 2020 11:52 am 

Joined: Fri Nov 17, 2017 11:57 pm
Posts: 12
What happens after you dismiss the warnings?


Top
   
PostPosted: Sun Mar 22, 2020 4:19 pm 

Joined: Fri Nov 17, 2017 11:57 pm
Posts: 12
It goes to DEMO mode. :cry:


Top
   
PostPosted: Tue Mar 24, 2020 2:48 am 

Joined: Thu Jul 09, 2015 5:34 am
Posts: 44
To do this we usually keep the desktop on and connect to it using chrome remote desktop and use pvsyst this way.
Best regards


Top
   
PostPosted: Thu Mar 26, 2020 4:11 pm 

Joined: Fri Jan 09, 2015 6:00 pm
Posts: 5
@solarguru - that is an interesting idea, we will need to try that. We have about 2500 .MET files in our library (we run historical production analysis on many of our sites and each year is a separate MET file), so it would at least tell us if it's a network issue vs. the program itself having to read through each MET file when a project is opened.

@MicheleANA - the downside of that is if the remote PC restarts, PVSyst will only run in demo mode once we start it up again.


Top
   
PostPosted: Mon Jun 08, 2020 5:53 pm 

Joined: Fri Feb 02, 2018 10:51 pm
Posts: 11
I'll private message a work around I've used. I wish I would have read this sooner since some time has past now.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited