PVsyst's forum

Welcome on PVsyst's forum.
It is currently Wed Sep 23, 2020 2:31 pm

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Fri Sep 28, 2018 9:19 am 

Joined: Fri Sep 28, 2018 8:57 am
Posts: 1
Hello,
For a particular PV park project, I created a shade pattern in SketchUp since the shade pattern involved several orientations: mainly: 4 segments- 2 flush mounted (Azimuth: 76.1, tilt:14.6 and Azimuth: 256.1, tilt:15.2) on the 2 opposite boundaries of the park and 2 parallel segments in the centre (same azimuth as previous parallel sections, tilt=15deg). These are some of the issues I encountered:
1.) After selecting 'several orientations' , 2 out of 4 segments were disqualified since the tilt angles were nearly same for the fix tilt and flush mounted segments and I could not find an option for defining this. Would this affect my results?
2.) After importing the shade file from SketchUp to PVSyst, due to non-matching parameters I was asked to update 'Orientations' where again 2 were identified but the tilt of one of the segments was auto updated to 1 degree. The design in the imported file on PVSyst still looks like it should with a tilt of 15degrees. But seems like it isn't recognized by PVSyst.

Do not know if I can trust the results. Where am I going wrong? All help would be highly appreciated!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC+02:00


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited